Betonlook kast maken

Betonlook kast maken

Het is helemaal hip om betonlook meubels in huis te hebben. Doormiddel van onze producten kan u eenvoudig uw kast betonlook maken. Hoe u dit aanpakt leest u hier.

De stappen

Allereerst gaat u de kast goed ontvetten. Doe dit met een speciale ontvetter voor schiderwerk. Doordat u de kast eerst goed ontvet, zal u minder schuurpapier nodig hebben, en hecht de betonlook laag beter aan uw kastje.

Vervolgens gaat u het kastje schuren. Doe dit met bijvoorbeeld korrel 180. Na het schuren verwijdert u het losgekomen stof. Nu kunt u de betonlook primer aanbrengen. Dit is een speciale primer voor onze betonlook verf.

Na het aanbrengen van de primer gaat u betonlook laag 1 aanbrengen. Deze laag is een soort van pasta, welke u met bijvoorbeeld een plamuurmes aan kunt brengen. Deze geeft de grijze betonlook kleur aan uw kast. Dit betreft een korrelige beton structuur.

Vervolgens gaat u betonlookverf laag 2 aanbrengen. Dit doet u eveneens doormiddel van een plamuurmes. Deze maakt de eerste laag glad, zodat u een strak betonlook uiterlijk krijgt.

Als u deze stappen heeft gevolgd, dan heeft u al een echte betonlook kast. Echter natuurlijk wilt u ook dat er niet direct kringen op het kastje komen, wanneer er bijvoorbeeld iemand per ongeluk een glas drinken opzet. Om dit te voorkomen dient u betonlookverf laag 2 af te werken met onze mat vernis. Deze sluit de lagen af, zodat er geen vocht in kan komen en er geen kringen kunnen ontstaan.

U vindt alle benodigdheden in het menu van de website. Het is een eenvoudige klus, vele particulieren en bedrijven zijn u  voorgegaan!

© 2014 BESTPRO